Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermekvédelem:

Sajnos egyre több olyan gyermek van, akik egyre zűrösebb családi konfliktusokba keverednek.

Anyunak új pasija, Apunak új barátnője, új anyukák, új apukák tűnnek fel a gyerekek oldalán,

néha mi magunk sem tudjuk követni a szálakat röpke 3 év alatt.

Sajnos a szülők /tisztelettel a kivételeknek/ úgy gondolják, joguk van a boldogsághoz, és a kisgyermek, aki egy régmúlt boldog pillanat gyümölcse, bizony időnként feledés tárgyává válik a nagy boldogság keresésben.Nem a gondozásról beszélek, hanem a biztonságról.A mi csoportunkban is több gyerek van, akinek ki-kicsodája bogozható.Ilyenkor címek, telefonszámok változnak, nevek tűnnek fel, elfelejtett szerelmek, akik ragaszkodnának egy-egy szálhoz, gyerekhez, uram'bocsá fegyverként használják.

Mit tegyünk, ha az elhagyott szülő, szerető, élettárs áll az ajtóban és követeli a gyermeket?

Hol szépen, hol agresszíven lépnek fel, a gyerek is hol elbújik, hol rohan a rég nem látott szeretett szülőhöz.

Bármennyire is megindító, felkavaró egy-egy pillanat, soha nem szabad elfelejteni, hogy óvónők vagyunk, igazságot nem tehetünk, viszont kötelességünk a GYERMEK JOGAIT TISZTELETBE TARTANI ÉS VÉDENI.Mit is jelent ez?

Azt jelenti, ha az ég a földdel összeszakad is, mindíg tartani kell magunkat ahhoz, hogy gyereket CSAK ÍRÁSOS ÉS BÍRÓSÁGI VÉGZÉSSEL ADHATUNK KI!!!!

Sokszor bizonygatják a szülők, hogy csak ide-oda viszik ki, csokit, ruhát, stb. vesznek , de ne higgyük el. A gyereknek, akit a JOGOS szülője ránk bízott az óvodában a helye mindaddig, amíg az érte nem jön.Van, hogy maga a gyermek sír, menni akar, de erősnek kell lennünk, bármilyen nehéz is.

A szülők magánélete nem tartozik az óvódára, ne engedjük, hogy az óvOda falain belül szidják egymást.A GYEREKNEK ELSŐSORBAN A BIZTONSÁGRA, KIEGYENSÚLYOZOTT KÖRNYEZETRE VAN SZÜKSÉGE.

Ez az 1. pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.